4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Witte wijn-saffraansaus

Witte wijn-saffraansaus

ingrediënten


20 min
4 personen
200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter visfond
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

200 witte wijn

dit product is niet beschikbaar

10 saffraandraadjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat een buisje saffraan weken in de wijn. Fruit een gesnipperde ui in de boter glazig en blus af met de wijn.
  • 2 Laat voor de helft inkoken en giet hier de visfond en de kookroom bij.
  • 3 Laat dit op een middelhoge stand een paar minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.

bereidingstip

Lekker bij vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 2 gram