4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofstamppot met katenspek en bosui

Witlofstamppot met katenspek en bosui

ingrediënten


35 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

500 gram witlof

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

400 gram katenspek

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de helft van het katenspek in reepjes. Kook de aardappels met zout gaar.
  • 2 Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant en schep ze uit de pan.
  • 3 Rooster de overgebleven spekplakjes in de pan en houd apart.
  • 4 Stamp de gare aardappels met de kruidenkaas tot puree en schep de spekreepjes, bosui en witlof erdoor. Warm even mee.
  • 5 Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de stamppot met de plakjes spek erop


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 23 gram