4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofstamppot met blauwe kaas en walnoten

Witlofstamppot met blauwe kaas en walnoten

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

700 gram witlof

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met zout. Verhit de olijfolie en bak hierin de sjalot 3-4 minuten. Voeg de bouillon, azijn en tijm toe. Kook zachtjes circa 5 minuten en roer de honing erdoor.
  • 2 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Giet de aardappels af en vang wat kookvocht op. Voeg driekwart van de witlof en de kookroom toe, roer erdoor en verwarm. Stamp tot een smeuïge stamppot, voeg eventueel een beetje kookvocht toe.
  • 3 Schep de kaas en de rest van de witlof erdoor. Serveer de stamppot met de sjalottensaus en walnoten.

bereidingstip

Vervang de witlof in dit recept ook eens door fijngesneden witte kool, spitskool of pastinaak en voeg 1 theelepel kerriepoeder toe. . Verdeel witte druiven of blokjes peer in plaats van walnoten over de stamppot. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr