4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofschotel met rauwe ham en nagelkaas

Witlofschotel met rauwe ham en nagelkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

200 gram friese nagelkaas
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

700 gram witlof

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Breng water met zout aan de kook. Blancheer hierin de witlofstronkjes circa 2 minuten. Schep ze eruit en laat uitlekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de kwark los met de eieren, wat zout en versgemalen peper en giet in de ovenschaal.
  • 3 Snijd de witlof in de lengte door en verwijder de harde kern. Leg steeds een paar plakjes kaas tussen 2 helften witlof, druk ze weer tegen elkaar en rol ze op in een plak ham.
  • 4 Leg de witlof in het kwarkmengsel, bestrooi met het broodkruim en bak de schotel in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.
  • 5 Lekker met gebakken aardappels of aardappelpuree.

bereidingstip

In dit recept kun je ook prima de restjes ham en kaas gebruiken die je nog in je koelkast hebt liggen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 39 gram