4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofschotel met boerenkaas en gebakken aardappelen

Witlofschotel met boerenkaas en gebakken aardappelen

ingrediënten


35 min
4 personen
paprikapoeder
200 gram gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

750 gram witlof

dit product is niet beschikbaar

75 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappelen met zout 15 minuten en giet ze af. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de struikjes witlof zachtjes 10 minuten.
  • 3 Meng de kookroom met zout, peper, tijm en kaas. Leg de witlofstruikjes met de snijkant naar boven naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de hamrepen erover en daarna het kaasmengsel. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Snijd de aardappelen in plakjes en bak ze, bestrooid met paprikapoeder, in de rest van de boter.
  • 5 Serveer de witlof met de gebakken aardappels.

bereidingstip

Vervang witlof eens door prei, in lange delen gesneden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 26 gram