4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht
home recepten Witlofsalade met walnoten en blauwe kaas

Witlofsalade met walnoten en blauwe kaas

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 peren

dit product is niet beschikbaar

100 gram danish blue

dit product is niet beschikbaar

100 gram roquefort
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

4 stronken witlof

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in schuine reepjes.
  • 2 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • 4 Schep de dressing, de helft van de noten en de helft van de blauwe kaas door de witlofreepjes. Verdeel de plakjes peer erover en bestrooi met de rest van de noten en blauwe kaas.
  • 5 Lekker met stokbrood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 8 gram