4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofsalade met rijst, grapefruit en gerookte zalm

Witlofsalade met rijst, grapefruit en gerookte zalm

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

25 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

16 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

3 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 rode grapefruit

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

125 gram witte roerbakrijst
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olie in een koekenpan en roerbak hierin de rijst circa 1 minuut.
  • 2 Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en kook de rijst in 4-5 minuten gaar. Laat de rijst afkoelen.
  • 3 Schil de grapefruit dik en snijd de partjes vruchtvlees met een scherp mesje tussen de vliesjes los. Vang het sap op.
  • 4 Klop de rest van de olie met het opgevangen grapefruitsap, de wijnazijn en de honing tot een dressing.
  • 5 Snijd het witlof in de lengte in vieren en snijd de harde kern weg uit elk stuk.
  • 6 Schep het witlof om met de dressing, grapefruit, olijven en de rode ui.
  • 7 Spreid uit op een schaal en verdeel de zalm en pijnboompitten erover.
  • 8 Knip de tuinkers en strooi over de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 12 gram