2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofsalade met koriander-kokos-dressing en kruidenkrieltjes

Witlofsalade met koriander-kokos-dressing en kruidenkrieltjes

ingrediënten


25 min
2 personen
1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

250 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de krieltjes beetgaar en giet ze af. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 2 Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan.
  • 3 Schep de witlofreepjes, de bleekselderij, de boerenkaas en de helft van de noten met de dressing luchtig door elkaar.
  • 4 Bak de krieltjes licht in de olijfolie en schep de tuinkruiden erdoor. Voeg zout naar smaak toe.
  • 5 Serveer de salade bestrooid met de rest van de noten en de krieltjes er apart bij.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 25 gram