1 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlof uit de oven met rauwe ham en parmezaan

Witlof uit de oven met rauwe ham en parmezaan

ingrediënten


20 min
1 personen
1 ciabattabroodje

dit product is niet beschikbaar

4 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

50 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de onderkant van de stronkjes witlof. Kook de witlof in 10-15 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • 2 Meng het ei met de crème fraîche, tijm en tweederde van de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper. Omwikkel de stronken witlof met de ham en leg ze tegen elkaar in de ovenschaal.
  • 3 Giet het eimengsel erover en bestrooi met de overige kaas. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Serveer met de ciabatta.

bereidingstip

<h4>Bewaaradvies</h4> • Bewaar restjes in een afgesloten bakje in de koelkast, maximaal 2 dagen.<br/> • Opwarmen? Zet de witlof in een voorverwarmde oven op 180 °C en bak ongeveer 10-15 minuten, tot alles weer goed warm is. . <h4>Variatietips</h4> • Liever zonder vlees? Vervang de rauwe ham door walnoten of extra kaas voor een vegetarische variant. <br/> • Extra romig? Voeg een scheutje kookroom toe aan de crème fraîche voor een zachtere saus.<br/> • Meer pit? Strooi een beetje mosterdpoeder of nootmuskaat over de saus voor extra smaakdiepte


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 37 gram