4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Wildbouillon met bosui en spekjes

Wildbouillon met bosui en spekjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 scheutje port

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje sherry

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter wildfond
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak het spek licht krokant en verkruimel het daarna.
  • 2 Schep het wit van de bosui erdoor. Giet de fond erbij met 400 ml water. Verwarm en kook zachtjes 3 minuten.
  • 3 Schep voor het serveren het loof en de peterselie erdoor en voeg een scheutje sherry toe.
  • 4 Serveer de bouillon in warme kopjes of kleine kommetjes.

bereidingstip

Voeg eens plakjes kastanje -champignon toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 9 gram