4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Weskaapse kerrievis

Weskaapse kerrievis

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

4 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

eetlepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

75 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

750 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op op 150ºC. Dep de vis droog, bestrooi met zout en peper en bestuif met de bloem. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kabeljauw in 2-3 minuten per kant goudbruin. Houd de vis warm in de oven.
  • 2 Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Giet de azijn en 250 ml water erbij. Voeg de overige ingrediënten, behalve de maizena, toe en kook onafgedekt zachtjes 10 minuten.
  • 3 Roer de maizena los met een beetje water. Voeg in gedeelten al roerend toe aan de saus en laat de saus binden. Serveer de kerriesaus met de vis. Lekker met rijst en sperziebonen.

bereidingstip

Vervang de uien in dit recept door 2 in ringen gesneden preien.

wijnadvies

Combineer de rijke smaak van de kerrievis met Zuydpunt Chenin-Viognier. In deze bloemige en volle wijn proef je tropisch fruit, zoals meloen met perzik en abrikoos.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 34 gram