4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Wentelteefjes van ontbijtkoek

Wentelteefjes van ontbijtkoek

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar

50 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

15 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 peren

dit product is niet beschikbaar

4 dikke plakken ontbijtkoeken
125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Klop in een kom het ei, de eidooier, de suiker en de melk los.
  • 2 Leg de plakken ontbijtkoek erin en laat ze het mengsel gelijkmatig opnemen. Keer om zodat de andere kant het eimengsel ook kan opnemen.
  • 3 Snijd de klokhuizen zo uit de peren dat er mooie holletjes ontstaan. Vul de halve peren met de chocolade en leg ze in de ovenschaal.
  • 4 Zet 5-8 minuten in de oven tot de chocolade gesmolten is.
  • 5 Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de ontbijtkoekwentelteefjes aan beide kanten tot ze knapperig zijn en een mooi goudbruin korstje hebben.
  • 6 Leg de peerhelften op borden, beleg met een wentelteefje en schep wat kwark erop. Leg er een bolletje ijs bij en besprenkel met honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 8 gram