4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, nagerecht
home recepten Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus

Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
6 eetlepels stroop

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën meergranenbrood

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de eieren met de vanillesuiker, de basterdsuiker en de melk. Week de sneetjes brood in dit mengsel.
  • 2 Fruit de sjalotjes in 25 gram boter. Voeg de helft van het citroensap en de appelblokjes toe en smoor circa 10 minuten.
  • 3 Bak intussen de wentelteefjes in de rest van de boter.
  • 4 Verwarm voor de saus de stroop met de rest van het citroensap en voeg een klein scheutje water toe.
  • 5 Snijd de wentelteefjes diagonaal door en leg ze op borden met de kaas en appelcompote ertussen. Giet de stroopsaus erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 22 gram