- 1 Verwijder de buitenste bladeren van de sla en snijd de krop vervolgens in kwarten. Roer 100 gram blauwe kaas glad met de azijn, karnemelk en mayonaise.
- 2 Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Bak de spekjes in dezelfde pan in Wedge salad met blauwekaasdressing en spekjes 5 minuten krokant. Bak de sla naar wens ook kort aan op de snijkanten.
- 3 Leg de ijsbergsla met de gesneden kant naar boven op een bord. Giet de dressing erover en bestrooi met de noten, spekjes, bieslook en overige kaas.
bereidingstip
Deze salade wordt nog lekkerder met een stuk gegrilde peer erbij, maar dan bevat het gerecht wel meer koolhydraten.
wijnadvies
Dankzij de pittige dressing en zoute spekjes is deze salade anders dan anders. Serveer er daarom de Beauchatel Moelleux bij. Die heeft een klein zoetje en dat combineert perfect.