4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Warme aardappelsalade met avocado en biefstuk

Warme aardappelsalade met avocado en biefstuk

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Kook de krieltjes in circa 4 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en laat uitstomen in een afgesloten pan.
  • 2 Neem de biefstukken uit de koelkast en dep ze goed droog met keukenpapier. Maal er aan beide kanten zout en peper over.
  • 3 Klop in een grote schaal de mayonaise met 2 eetlepels olijfolie en het citroensap door elkaar. Schep de ui, kappertjes, peterselie en warme krieltjes erdoorheen en breng op smaak met peper. Laat afgedekt staan.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukken aan beide kanten op een hoge stand mooi bruin. Voeg de laatste 30 seconden de knoflook toe en neem de biefstukken uit de pan. Roer de balsamico door de knoflookjus in de pan en houd warm.
  • 5 Laat de biefstukken rusten onder aluminiumfolie. Schep intussen het vruchtvlees uit de avocado’s, leg met de bolle kant naar boven en snijd in dunne plakjes. Leg ze op de borden.
  • 6 Serveer met de aardappelsalade, biefstuk en jus. Maal nog wat peper erover en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate