6 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht
home recepten Wafels met kersen en mascarponeroom

Wafels met kersen en mascarponeroom

ingrediënten


15 min
6 personen
5 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

6 (Luikse) wafels

dit product is niet beschikbaar

maizena

dit product is niet beschikbaar

allesbinder

dit product is niet beschikbaar

suiker

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

600 gram kersen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de kersen met het sap, het kruidnagelpoeder, de kaneel en wat suiker aan de kook, draai het vuur laag, laat kort koken en bind het vocht met allesbinder of aangeroerde maïzena.
  • 2 Klop de mascarpone met de mixer los met de suiker en de melk.
  • 3 Leg de wafels op de bordjes. Verdeel er de warme kersencompote over. Schep er een flinke lepel van de mascarponeroom naast.
  • 4 Lekker als dessert of bij een kop koffie of thee.

bereidingstip

Bind je het kersenvocht met aardappelmeel in plaats van allesbinder of maïzena, dan blijft het helder.

wijnadvies

Schenk de halfzoete witte Graves Supérieures (9-11°C). Zijn fijne zoetheid sluit hier mooi aan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 7 gram