gemiddeld
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Volkorenpizzette met tomaat en mozzarella

Volkorenpizzette met tomaat en mozzarella

ingrediënten


10 min
2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 bollen buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

pak volkorenbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

bakplaat

  • 1 Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes en scheur de helft van de basilicumblaadjes in reepjes. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Meng de tomaten met een flinke snuf zout, peper, de gescheurde basilicum, knoflook en 1 eetlepel olijfolie. Druk de deegballetjes plat en leg ze op de bakplaat. Verdeel de tomaten over de pizzettes en bak 10 minuten onder in de oven.
  • 3 Scheur of snijd intussen de mozzarella in stukjes. Neem de pizzettes uit de oven en zet de oven op de grillstand. Verdeel de mozzarella over de pizzettes en schuif de bakplaat nog 2 minuten onder de grill. Maal nog wat peper erover, bestrooi met de rest van de basilicum en serveer warm.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 13 gram