6 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, bijgerecht, ontbijt
home recepten Vlechtbrood

Vlechtbrood

ingrediënten


20 min
6 personen
1 eetlepel grof zeezout
bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Kneed de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met warm water en 1 eetlepel boter tot een zacht deeg. Kneed minimaal 5 minuten door voor een luchtig brood. Laat het deeg afgedekt 30- 60 minuten rijzen.
  • 2 Kneed nogmaals door en verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. Rol deze stukken op een met bloem bestoven werkblad uit tot strengen van 3 cm dik.
  • 3 Druk de strengen aan de bovenkant samen en vlecht ze tot aan het andere uiteinde strak in elkaar. Leg het brood op de bakplaat.
  • 4 Smelt de boter en bestrijk het brood er royaal mee. Bestrooi met de zoutkorrels en dek af met vershoudfolie. Laat het brood nog circa 30 minuten rijzen.
  • 5 Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bak het brood in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin. Als het brood hol klinkt als je erop tikt, is het gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 12 gram