12 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Vlaamse appeltaart

Vlaamse appeltaart

ingrediënten


30 min
12 personen
3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 beschuiten

dit product is niet beschikbaar

gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersnippers op siroop

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram elstar appels

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram Jonagold appels

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram goudrenetten
400 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

350 gram cruesli

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

375 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

250 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng 3 losgeklopte eieren door de spijs. Meng de appels met de gembersnippers, sinaasappelrasp, beschuit en de overige kaneel.
  • 2 Rol het deeg uit op een met bakmeel bestoven werkvlak en leg in de ingevette vorm. Strijk de spijs over de bodem, verdeel de appels erover en verdeel de rest van de cruesli en abrikozen erover.
  • 3 Besprenkel met gembersiroop en bak de taart circa 50 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 103 gram
eiwit 13 gram