- 1 Bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem. Verhit de olie en de boter en bak hierin de vleesblokjes goudbruin. Schep ze uit de pan.
- 2 Voeg de spekreepjes, uien, winterwortel, bleekselderij en de laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Bak 2-3 minuten en giet het bier erbij. Verwarm en leg het rundvlees erin.
- 3 Stoof zachtjes circa 1 uur met het deksel op de pan. Voeg tussendoor eventueel een scheutje water toe.
- 4 Bestrijk de plakken ontbijtkoek met de mosterd. Snijd de koek in repen en voeg toe aan het stoofvlees. Stoof nog 1-1,5 uur totdat het vlees zacht is.
- 5 Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rodekool of spruitjes.
bereidingstip
Vervang de bleekselderij in dit recept door blokjes knolselderij.. Voeg extra 1 blikje tomatenpuree (70 gram) toe tijdens het bakken van de groenten.