4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Vissticks met citroenmayonaise en wortelrösti

Vissticks met citroenmayonaise en wortelrösti

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvriesrösti

dit product is niet beschikbaar

12 vissticks

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Begin met de citroenmayonaise. Pureer knoflook, citroensap, -rasp, eidooiers en versgemalen peper en zout. Giet er tijdens het mixen in een straaltje olijfolie bij tot de mayonaise dik genoeg is.
  • 2 Verhit 2-3 eetlepels olijfolie en bak hierin de vissticks 2-3 minuten per kant. Houd ze warm.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de rösti lichtbruin.
  • 4 Schep de laatste 3 minuten de wortel erdoor.
  • 5 Voeg zout en versgemalen peper toe en serveer de rösti bestrooid met peterselie met de vissticks en de citroenmayonaise.
  • 6 Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1065 kcal
vet 80 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 19 gram