4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht

Vissoep

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 visbouillontabletten
1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Los de bouillontabletten op in 1 liter water.
  • 2 Voeg de knoflook, aardappelblokjes en specerijen toe. Bak nog enkele minuten en voeg dan de tomaten, limoensap en bouillon toe.
  • 3 Laat de soep op middelhoge stand 15 minuten zachtjes koken en voeg dan de zalm toe. Kook nog een paar minuten verder op lage stand en breng de soep eventueel verder op smaak.
  • 4 Voeg als laatste de peper en bosui toe en serveer de soep met brood.

bereidingstip

Maak er een nog rijker gevulde soep van door garnalen en mosselen toe te voegen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 22 gram