4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Visschotel met venkel en witbier

Visschotel met venkel en witbier

ingrediënten


15 min
4 personen
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witbier

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mossel

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 kleine venkelknollen
1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en venkel circa 5 minuten op middelhoge stand.
  • 2 Voeg de knoflook, saffraan en citroenrasp toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 3 Schep de mosselen erdoor en giet het bier er langzaam bij. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven tot de mosselen open zijn.
  • 4 Neem de mosselen uit de pan en verwijder de lege schelpen. Leg de stukken vis in de bouillon en laat zonder deksel in circa 10 minuten op een lage stand garen.
  • 5 Roer de boter door het stoofvocht en schep daarna de gevulde mosselschelpen erdoor.
  • 6 Serveer direct met stevig brood of aardappels uit de oven.

bereidingstip

Drink bij dit gerecht de biersoort die je erin verwerkt hebt. Zo passen de smaken van eten en drinken goed bij elkaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 33 gram