4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Visrolletjes met voorjaarsgroenten en basilicumsaus

Visrolletjes met voorjaarsgroenten en basilicumsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
4 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

4 kervel

dit product is niet beschikbaar

800 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

visbouillontablet
250 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Pureer 1 bosje basilicum met de olijfolie, zout en peper en laat 5 minuten staan. Giet door een fijne zeef en vang de groene olie op.
  • 2 Verhit 1 eetlepel van de basilicumolie in een hapjespan en stoof hierin de bosui en doperwten 2 minuten op de laagste stand. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een andere koekenpan en bak hierin de visrolletjes om en om.
  • 3 Breng de roomsaus aan de kook. Neem de pan van de warmtebron, voeg de rest van de basilicum toe en pureer tot een lichtgroene saus. Zet de pan terug op de warmtebron en houd de saus warm, zonder te koken.
  • 4 Roer met een garde de koude blokjes boter en citroenrasp erdoor tot de saus licht gebonden is. Zet de warmtebron onder de doperwten hoog en schep de spinazie in porties erdoor tot deze licht geslonken is. Bestrooi met zout en peper.
  • 5 Schep de groenten op borden en bedruppel met basilicumolie. Leg 2 visrolletjes erop en lepel de basilicumsaus erover. Garneer met een takje kervel of basilicum.

wijnadvies

Bij deze visrolletjes combineert een witte wijn, zoals de Terrazzano Verdicchio of de Mastio della Loggia Soave, heel goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 52 gram