4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Vispizza met garnalen, courgette en tomaatjes

Vispizza met garnalen, courgette en tomaatjes

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

125 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar

1 keer basisrecept pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 pizzavormen

1 bakplaat

  • 1 Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept.
  • 2 Meng de garnalen met 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel citroenrasp, het citroensap en de cayennepeper. Laat dit intrekken tijdens het rijzen van het deeg.
  • 3 Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
  • 4 Voeg de bloem toe, roer goed en laat 3 minuten garen.
  • 5 Giet de visbouillon en kookroom al roerend erbij tot een dikke saus.
  • 6 Schep de mozzarella, wat peper en 25 gram Parmezaanse kaas erdoor.
  • 7 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 8 Rol het pizzadeeg uit en verdeel het over de vormen of de bakplaat.
  • 9 Bestrijk het deeg met een dun laagje saus.
  • 10 Verdeel daarover de courgetteplakken, garnalen en tomaatjes.
  • 11 Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak de pizza’s in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Zie elders op de site voor het basisrecept voor pizzadeeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1130 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 112 gram
eiwit 63 gram