4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Visgratin met sinaasappel-venkelsalade

Visgratin met sinaasappel-venkelsalade

ingrediënten


30 min
4 personen
12 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Verhit de bouillon en pocheer de vis 2-3 minuten. Schep uit de pan en verdeel over de schaaltjes.
  • 3 Boen voor de salade 1 sinaasappel schoon en rasp 1 theelepel van de schil. Schil de 2 sinaasappels dik en verdeel ze in partjes. Vang het sap op.
  • 4 Verdeel de sinaasappel, venkel, rode ui en olijven over 4 schaaltjes.
  • 5 Meng sinaasappelsap en -rasp met de olijfolie, zout en peper en besprenkel de salade met deze dressing.
  • 6 Smelt de boter en voeg de bloem toe. Voeg de melk in gedeeltes toe en roer tot een gladde saus. Meng de belegen kaas, cayennepeper en bieslook erdoor.
  • 7 Verdeel de kaassaus over de vis in de schaaltjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer in 10-12 minuten in het midden van de oven.
  • 8 Serveer de visgratin met de salade en brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 39 gram