4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Visfilet in zoetzure saus

Visfilet in zoetzure saus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

2 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 kleine winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels medium sherry

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels droge sherry

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst. Dep de vis (bijvoorbeeld kabeljauw) droog met keukenpapier en snijd in repen van 2x3 cm. Haal de vis door de bloem. Meng de azijn, sojasaus, sherry en suiker tot een sausje.
  • 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de vis in circa 2 minuten lichtbruin. Schep met een schuimspaan uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de ui, paprika, wortel en tomaten 2-3 minuten in het bakvet. Voeg de saus toe en breng aan de kook.
  • 3 Roer de maizena glad met 2 eetlepels water en bind hiermee de saus. Voeg de vis weer toe en schep voorzichtig door elkaar. Serveer met de rijst.

bereidingstip

Vervang de azijn in dit recept door citroensap. . Voeg gehalveerde tomaatjes toe in plaats van partjes tomaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 25 gram