4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Visburger van gehakte zalm

Visburger van gehakte zalm

ingrediënten


30 min
4 personen
olijfolie

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse kruiden
200 milliliter visbouillon van tablet
250 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

3 kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen in de schil gaar en laat ze afkoelen.
  • 2 Leg de zalm in de bouillon en laat deze tegen de kook aan in circa 10 minuten garen. Neem de zalm uit de bouillon en laat afkoelen.
  • 3 Maak de zalm fijn met een vork. Pel de aardappelen en rasp ze grof.
  • 4 Vermeng de aardappel met de zalm, de kruiden en de helft van het ei. Breng het mengsel goed op smaak met zout en peper.
  • 5 Voeg er, als het te nat is, wat bloem aan toe. Maak met behulp van twee lepels platte koekjes en laat deze een uurtje opstijven in de koelkast.
  • 6 Zet drie borden klaar en vul er een met bloem, een met de rest van het geklopte ei en een met paneermeel.
  • 7 Wentel de koekjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
  • 8 Verwarm een laagje olie en bak de koekjes per vier bruin en krokant aan beide kanten.

bereidingstip

Kies voor de verse kruiden bijvoorbeeld peterselie, koriander, bieslook en/of selderij. . Lekker met een salade en een sausje van zure room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 20 gram