- 1 Kook de aardappelen in de schil gaar en laat ze afkoelen.
- 2 Leg de zalm in de bouillon en laat deze tegen de kook aan in circa 10 minuten garen. Neem de zalm uit de bouillon en laat afkoelen.
- 3 Maak de zalm fijn met een vork. Pel de aardappelen en rasp ze grof.
- 4 Vermeng de aardappel met de zalm, de kruiden en de helft van het ei. Breng het mengsel goed op smaak met zout en peper.
- 5 Voeg er, als het te nat is, wat bloem aan toe. Maak met behulp van twee lepels platte koekjes en laat deze een uurtje opstijven in de koelkast.
- 6 Zet drie borden klaar en vul er een met bloem, een met de rest van het geklopte ei en een met paneermeel.
- 7 Wentel de koekjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
- 8 Verwarm een laagje olie en bak de koekjes per vier bruin en krokant aan beide kanten.
bereidingstip
Kies voor de verse kruiden bijvoorbeeld peterselie, koriander, bieslook en/of selderij. . Lekker met een salade en een sausje van zure room.