gemiddeld
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Visburger met avocado en koolsla

Visburger met avocado en koolsla

ingrediënten


25 min
zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

100 gram botersla

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

175 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

keukenpapier

bakplaat

  • 1 Steek de barbecue aan. Dep de zalm droog met keukenpapier en snijd in heel kleine stukjes. Pureer de bonen met de mosterd en cayennepeper. Schep de helft van het citroensap met de bonenpuree door de zalm.
  • 2 Vorm er met vochtige handen 4 visburgers van en leg ze afgedekt in de koelkast. Meng intussen de kool met de bosui, yoghurt, zout en peper. Besprenkel de avocado met citroensap.
  • 3 Leg de visburgers op de bakplaat op de barbecue en rooster ze 2-3 minuten per kant. Leg de sneetjes brood ernaast op het rooster. Verdeel de sla met daarop de koolsla over 4 sneetjes brood.
  • 4 Leg de visburgers en plakjes avocado erop en besprenkel met chilisaus. Leg de andere sneetjes brood erop. Serveer met de rest van de koolsla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 41 gram