2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Visblokjes met groene thee-kruidensaus

Visblokjes met groene thee-kruidensaus

ingrediënten


25 min
2 personen
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sterke groene thee

dit product is niet beschikbaar

theelepel zeezout

dit product is niet beschikbaar

15 gram koriander

dit product is niet beschikbaar

5 broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode peper
1 kleine groene peper
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram aardappelzetmeel

dit product is niet beschikbaar

2 kleine eieren

dit product is niet beschikbaar

1 groot ei

dit product is niet beschikbaar

400 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de visblokjes droog. Kluts het ei en klop er met het aardappelmeel en 2 eetlepels water een glad beslag van.
  • 2 Giet de olie in een wok zodat deze tot 1/4 gevuld is. Verhit de olie.
  • 3 Haal de visblokjes een voor een door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Pureer de ingrediënten voor de saus. Breng de saus aan de kook en serveer deze bij de visblokjes.

bereidingstip

Neem voor de witvisfilet kabeljauw of koolvis.

wijnadvies

Natuurlijk mag u er groene thee bij drinken, maar heeft u niet liever een glas Indomita Sauvignon Blanc?


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 39 gram