4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Vietnamese noedelsalade met garnalen en grapefruit

Vietnamese noedelsalade met garnalen en grapefruit

ingrediënten


25 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar

250 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

250 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar

1 krop kropsla

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

5 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

150 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

300 gram noedels

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de noedels. Blancheer de taugé kort in kokend water.
  • 2 Meng de wortel met de taugé, bosui en de groene kruiden. Meng de noedels met dit groentemengsel.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng goed door de noedels. Leg steeds 4 drooggedepte slablaadjes in een kom en schep de salade erop.
  • 4 Verdeel de pinda’s, garnalen, grapefruit en uitjes erover.

wijnadvies

Schenk bij deze Vietnamese noedelsalade een Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc of kies voor de rosé van Park Villa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 26 gram