gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Vietnamese mini-saucijzenbroodjes

Vietnamese mini-saucijzenbroodjes

ingrediënten


20 min
5 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

400 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed het gehakt met de vissaus, suiker, rode peper, bosui, koriander, knoflook en de helft van het losgeklopte ei.
  • 2 Verdeel dit gehaktmengsel in 5 porties en rol er worstjes van. Leg de worstjes op het bladerdeeg en vouw de plakjes dicht.
  • 3 Druk de naad goed aan met een vork, snijd elk broodje in 3 stukjes en leg de broodjes op de bakplaat. Bestrijk ze met de rest van het ei en bak de saucijzenbroodjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin.

wijnadvies

Bij dit recept schenk je Zuydpunt Cabernet Shiraz, een rode wijn die wel tegen een stootje kan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 7 gram