4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, klein gerecht/amuse
home recepten Verse geitenkaas met amandel-olijf

Verse geitenkaas met amandel-olijf

ingrediënten


20 min
4 personen
12 groene olijven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter geitenmelk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

diepvrieszakje

  • 1 Maal of stamp de amandelen met de knoflook, tijm en olie tot een fijne pasta. Breng op smaak met zout en peper en schep over in het diepvrieszakje.
  • 2 Knip een klein hoekje van het zakje en spuit de amandelvulling in de olijven. Verdeel de verse (geiten)kaas in 12 gelijke delen en duw iets plat.
  • 3 Leg de olijf op de kaas en duw deze voorzichtig eromheen zodat de olijf niet meer te zien is. Rol de balletjes tussen vochtige handen wat gladder en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 4 Rol de balletjes voor het serveren door een mengsel van tijmblaadjes en gemalen peper. Serveer ze per drie stuks op een bordje.

wijnadvies

Een glas Italiaanse Terrazzano Verdicchio combineert heel goed met dit voorgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 10 gram