4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Venkelsoep met mozzarellacrostini

Venkelsoep met mozzarellacrostini

ingrediënten


25 min
4 personen
handje verse basilicum
4 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

100 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes stokbroden
1 ciabattabroodje

dit product is niet beschikbaar

50 gram schelpjespasta

dit product is niet beschikbaar

1 liter kruidenbouillon van tablet
1 liter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote venkelknol

  • 1 Verwijder de stelen en het groen van de venkelknol. Bewaar het venkelgroen en snijd de knol in smalle repen. Smoor de venkel kort in 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 Giet de bouillon erbij, voeg de pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Snijd het ciabattabroodje in vieren. Besprenkel het brood met de rest van de olijfolie en rooster even onder de ovengrill.
  • 4 Leg de plakken mozzarella erop en laat de kaas een beetje smelten. Verdeel de tomatenreepjes erover.
  • 5 Garneer de soep met venkelgroen en basilicumblaadjes. Serveer met de crostini.

bereidingstip

Deze soep is ook lekker met stukjes bleekselderij in plaats van venkel.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 9 gram