- 1 Verwijder de stelen en het groen van de venkelknol. Bewaar het venkelgroen en snijd de knol in smalle repen. Smoor de venkel kort in 2 eetlepels olijfolie.
- 2 Giet de bouillon erbij, voeg de pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten.
- 3 Verwarm de ovengrill. Snijd het ciabattabroodje in vieren. Besprenkel het brood met de rest van de olijfolie en rooster even onder de ovengrill.
- 4 Leg de plakken mozzarella erop en laat de kaas een beetje smelten. Verdeel de tomatenreepjes erover.
- 5 Garneer de soep met venkelgroen en basilicumblaadjes. Serveer met de crostini.
bereidingstip
Deze soep is ook lekker met stukjes bleekselderij in plaats van venkel.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.