4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Venkelsoep met gerookte zalm en sinaasappel

Venkelsoep met gerookte zalm en sinaasappel

ingrediënten


25 min
4 personen
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 kleine prei

dit product is niet beschikbaar

2 kleine aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 grote aardappel

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de venkel, aardappel en prei 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
  • 2 Pureer de soep. Roer de kookroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng de helft van de zalm door de soep en schep de soep in kommen.
  • 3 Leg een plakje sinaasappel erin met daarop de rest van de zalm en wat venkelgroen.

bereidingstip

Een bouillonblokje gebruiken is handig, maar zelfgemaakte visbouillon is het allerlekkerst. Gebruik visgraten en andere restjes vis, ui, wortel, prei, laurier, kruidnagels, peperkorrels, zout en kruiden als tijm of peterselie. Giet ruim water erop, breng tegen de kook aan en laat circa 20 minuten trekken. Schep het schuim eraf en zeef de bouillon voor gebruik.. Vervang de prei in dit recept door 2 bosuitjes.. Heb je venkelknollen zonder loof? Garneer de soep dan met basilicum of munt.

wijnadvies

Bij gerookte zalm is chardonnay altijd goed, maar in combinatie met de venkel past de Nava Rueda Verdejo pas echt perfect.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 14 gram