4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Venkel-prei-pompoenpuree met zwarte bonen en tartaar

Venkel-prei-pompoenpuree met zwarte bonen en tartaar

ingrediënten


25 min
4 personen
4 tartaartjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

400 gram zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel salie
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine pompoen
1 flespompoen

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol

  • 1 Kook de venkel, prei en pompoen 10-12 minuten.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de knoflook en rode ui 2-3 minuten. Schep de salie erdoor.
  • 3 Verwarm de bonen zonder te koken. Giet de groenten af en pureer deze met zout, peper en het uienmengsel.
  • 4 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant. Giet de bonen af.
  • 5 Serveer de bonen met de groentepuree en tartaartjes.

bereidingstip

Breid het recept uit met een salade van smalle reepjes witlof met stukjes appel en honing-mosterddressing.

wijnadvies

Deze lichte venkel-prei-pompoenpuree is een aanrader met een niet al te zware rode Italiaan: Sensi Chianti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate