4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Veggie paella

Veggie paella

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

50 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje groene asperge
750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 draadjes saffraan

dit product is niet beschikbaar

350 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 blik artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 stronk bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit de olie en bak hierin de ui en bleekselderij op middelhoge stand. Voeg de knoflook en artisjokken toe en bak een paar minuten mee.
  • 2 Voeg de rijst, saffraan, paprikapoeder en groentebouillon toe en kook afgedekt 15-18 minuten, tot de rijst de bouillon bijna helemaal heeft opgenomen.
  • 3 Voeg de asperges, doperwten en paprika toe en kook weer een paar minuten afgedekt, tot alle bouillon is opgenomen.
  • 4 Voeg de olijven, amandelen en citroensap toe. Bestrooi de paella met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 95 gram
eiwit 19 gram