gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht, bijgerecht

Veggie dog

ingrediënten


30 min
1 zakje rucola

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels yoghurtmayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 witte puntjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel currypasta

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 kleine courgette

dit product is niet beschikbaar

250 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Steek de barbecue aan. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui, knoflook, wortel en courgette circa 5 minuten. Laat afkoelen.
  • 2 Pureer de kikkererwten en meng de gefruite groenten, het broodkruim, de currypasta, pindakaas en bloem erdoor. Vorm hier 4 stevige ‘hotdogworsten’ van en leg ze even in de koelkast of diepvries.
  • 3 Vet het barbecuerooster in met olie. Bestrijk de ‘hotdogs’ met een beetje olie en rooster ze circa 10 minuten op de barbecue, keer tussendoor regelmatig.
  • 4 Leg de broodjes even ernaast op het rooster. Meng de yoghurtmayonaise met de koriander.
  • 5 Bestrijk de broodhelften met de mayonaise, leg de rucola met de ‘hotdog’ erop en verdeel de rest van de mayonaise erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 20 gram