4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Veggie chili

Veggie chili

ingrediënten


30 min
4 personen
400 gram vegetarisch gehakt

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

3 paprika's

dit product is niet beschikbaar

800 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

800 gram bruine bonen

dit product is niet beschikbaar

1 fles gezeefde tomaat

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit de olie en bak de ui en bleekselderij circa 4 minuten op middelhoge stand. Voeg de champignons toe en bak circa 5 minuten, tot al het vocht is verdampt.
  • 2 Voeg de specerijen en kruiden toe en bak 2 minuten verder. Voeg de helft van de knoflook, tomatensaus, bonen en paprika toe en kook 2 minuten. Voeg de bouillon en het gehakt toe. Kook onafgedekt circa 10 minuten en roer regelmatig door.
  • 3 Voeg de rest van de knoflook toe en roer kort erdoor. Serveer de chili met de rijst. Lekker met tortillachips.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 103 gram
eiwit 39 gram