4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegetarische minestronesoep

Vegetarische minestronesoep

ingrediënten


20 min
4 personen
300 gram soepgroenten

dit product is niet beschikbaar

300 gram soepgroenten

dit product is niet beschikbaar

225 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram pastaschelpjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde salie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de kruiden circa 4 minuten lichtbruin.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes toe en stoof op hoge stand een paar minuten zodat het tomatenvocht wat inkookt.
  • 3 Giet de bouillon erbij en breng het geheel weer aan de kook. Voeg de pastaschelpjes en bonen toe, roer even door en laat alles op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken.
  • 4 Voeg dan de groenten toe en kook nog 5 minuten mee zodat ze nog wat knapperig blijven.
  • 5 Breng de soep op smaak met zout en peper. Verwijder voor het opdienen het laurierblad.

bereidingstip

Lekker met ciabattabrood uit de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 12 gram