4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegan rendang

Vegan rendang

ingrediënten


30 min
4 personen
100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

700 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

bakje boemboe voor rendang
2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de uien in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de boemboe toe en roerbak ½ minuut mee. Voeg alle paddenstoelen toe en roerbak ze een paar minuten mee op een middelhoge stand.
  • 2 Voeg 175 ml water (of vervang een deel van het water door kokosmelk) en de ketjap toe en roer alles nog een keer door. Laat de paddenstoelen afgedekt minimaal 20 minuten stoven op een lage stand. Lekker met rijst en sperziebonen.

bereidingstip

De meeste eetbare paddenstoelen bevatten wat vocht. Wanneer je ze gaat roerbakken, doe je dat het best op een hoge stand. Op die manier kan het vocht dat vrijkomt direct verdampen. Zo blijven de paddenstoelen in deze rendang hun bite en smaak houden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 4 gram