8 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Vegan courgettecake

Vegan courgettecake

ingrediënten


35 min
8 personen
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kokosolie

dit product is niet beschikbaar

20 milliliter ahornsiroop

dit product is niet beschikbaar

125 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker
275 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ahornsiroop

dit product is niet beschikbaar

240 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 grote courgette

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels lijnzaad

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Week de cashewnoten voor het glazuur minimaal 1 uur in water. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet de springvorm in.
  • 2 Meng het lijnzaad met 6 eetlepels lauwwarm water en laat circa 10 minuten staan tot het een dikke vloeistof is. Meng de courgette met de gember.
  • 3 Voeg de olijfolie, ahornsiroop en het lijnzaadmengsel toe. Meng in een andere kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, bakpoeder, kaneel en walnoten.
  • 4 Schep het courgettemengsel door dit bloemmengsel. Giet het beslag in de vorm en bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Controleer dan met een satéprikker of de cake gaar is en laat de cake afkoelen.
  • 6 Giet voor het glazuur de geweekte cashewnoten af en pureer met de overige ingrediënten tot een glad en romig mengsel. Bestrijk de afgekoelde courgettecake met het glazuur.

bereidingstip

Lijnzaad vind je meestal in het reform- of gezondheidsschap van je supermarkt. . Vervang de ahornsiroop in dit recept eventueel door honing (de cake is dan niet meer vegan). . Neem arachide- of olijfolie in plaats van kokosolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr