8 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Vegan bananencake

Vegan bananencake

ingrediënten


10 min
8 personen
2 eetlepels hazelnoten
2 eetlepels havervlokken
1 theelepel baking soda

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

50 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

120 gram Melkan haver fraîche
50 gram zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 bananen

dit product is niet beschikbaar

14 dadels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

cakevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven op 180ºC. Pureer de dadels en bananen, met de olie, haver fraîche en citroensap met een staafmixer.
  • 2 Doe de suiker, bakmeel en baking soda in een mengkom en klop de gepureerde ingrediënten erdoor.
  • 3 Giet het mengsel in de cakevorm en bestrooi met de havervlokken en hazelnoten.
  • 4 Bak de cake in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar. Eet warm, lauw of afgekoeld. Lekker met een dot geklopte haverroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram