4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegaburger met gegrilde ui, tomatenchutney en blauwe kaas

Vegaburger met gegrilde ui, tomatenchutney en blauwe kaas

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

150 gram rauwkost radijs
8 blaadjes kropsla

dit product is niet beschikbaar

4 plantaardige burgers
4 tijgerbollen
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram snacktomaatjes
1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

barbecue

  • 1 Verhit 1 eetl. olie in een (steel)pan en fruit de gesnipperde ui met de knoflook en rozemarijn 5 min. Voeg de tomaatjes, suiker, azijn en zout toe. Laat op een middelhoge stand 15 min. zachtjes stoven. Laat iets afkoelen.
  • 2 Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bestrijk intussen de uiplakken met 2 eetl. olie en bestrooi met zout. Gril ze 5 min. per kant. Snijd de broodjes open en gril ze kort op de snijkanten.
  • 3 Bestrijk de burgers met de rest van de olie. Gril de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • 4 Beleg de broodjes met kropsla, rauwkost, een burger, uienringen, chutney en blauwe kaas. Leg de kapjes op de burgers.

bereidingstip

Serveer met zoete aardappelfriet of krulfriet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 567 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 20 gram