4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Vega shepherd’s pie

Vega shepherd’s pie

ingrediënten


15 min
4 personen
1 zak aardappelkroketjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 pastinaak

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram vegetarisch gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui op een lage stand in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg het vega gehakt, de rozemarijn en alle groenteblokjes toe en roerbak enkele minuten.
  • 2 Bak de tomatenpuree kort mee en verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg 2 eetlepels water toe, roer even door en laat afgedekt 10 minuten stoven op een lage stand.
  • 3 Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Voeg de sperziebonen toe aan de saus en schep in een ovenschaal. Verdeel de bevroren oven-aardappelkroketjes over de saus en bak het gerecht in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

bereidingstip

Gebruik speciale aardappelkroketjes voor bereiding in de oven.. Vervang de aardappelkroketjes in deze vega sheperd's pie door aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 23 gram