4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Vega moussaka

Vega moussaka

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aubergineplakken om en om aan beide kanten goudbruin. Houd apart.
  • 3 Verhit de rest van de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes, kaneel, oregano en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Meng de eieren met de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Leg in de ovenschaal om en om een laagje aubergine, aardappelschijfjes, plakjes tomaat en het tomaten-uimengsel. Eindig met plakken aubergine. Schenk het yoghurtmengsel erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • 6 Bak de moussaka in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Helemaal smakelijk wordt dit recept in het gezelschap van Poème Syrah Grenache.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 22 gram