4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkensrollade uit de oven

Varkensrollade uit de oven

ingrediënten


25 min
4 personen
2 kaneelstokjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde pruimen

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter druivensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

100 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 varkensrollade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

braadslede

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de rollade met zout en peper. Verwarm de oven voor op 120°C. Verhit de helft van de boter en bak hierin de rollade goudbruin.
  • 2 Voeg de uien, wortel en rozemarijn toe en bak even mee.
  • 3 Voeg de balsamicoazijn toe en breng alles aan de kook. Giet het druivensap erbij en voeg de pruimen en kaneelstokjes toe. Verwarm totdat het net niet kookt en zet de pan met deksel of de braadslede afgedekt met aluminiumfolie 45 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Haal de rollade uit de pan, leg deze op een schaal en zet in de uitgeschakelde oven zodat het vlees warm blijft.
  • 5 Neem de kaneelstokjes uit de pan. Kook het stoofvocht in, voeg zout en peper toe en klop de rest van de boter erdoor.
  • 6 Snijd de rollade in plakken. Serveer met de saus, gekookte aardappels en knolselderij.

bereidingstip

Lekker met knolselderij in roomsaus: kook 500 gram knolselderij, in blokjes gesneden, 15 minuten in water met zout en citroensap. Giet af en roer er 125 ml demi crème fraîche of kookroom, nootmuskaat, zout en peper door.

wijnadvies

Viña Maipo Carmenère.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 25 gram