- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi het vlees met zout en peper.
- 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees in 2-3 minuten lichtbruin. Zet apart. Bak de sjalotjes 4-5 minuten in het bakvet. Schaaf de aardappels in lange, dunne plakken.
- 3 Rasp de schil van 1 sinaasappel en de citroen en meng de rasp door elkaar. Wrijf het vlees in met deze rasp. Pers de sinaasappels uit.
- 4 Wikkel de aardappelplakken om het vlees en bestrijk met boter. Leg het vlees met de sjalotjes in een lage ovenschaal en bak circa 13 minuten in het midden van de oven.
- 5 Kook intussen de wortelbolletjes met de krieltjes in één pan gaar.
- 6 Verhit de rest van de olie en de boter en fruit hierin de knoflook. Schep de tomaten erdoor.
- 7 Voeg het sinaasappelsap, de bouillon en marmelade toe. Verwarm en pureer tot een saus.
- 8 Schep de tijm erdoor. Serveer de varkenshaas en sjalotjes met de saus.
- 9 Bestrooi de krieltjes en wortel met de peterselie en serveer erbij.
bereidingstip
Vervang de tijm door 1/2 eetlepel gehakte salie.. Meng een scheutje cognac of calvados door de saus.
wijnadvies
Indomita Chardonnay Reserva of een lichte rode, bijvoorbeeld Bourgogne of I Am Pinot Noir.