4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaasmedaillons met appel-kerriesaus

Varkenshaasmedaillons met appel-kerriesaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 zoetzure appels

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

175 gram boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

700 gram varkenshaas

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de varkenshaas in plakken van 2½-3 cm dik. Druk deze medaillons iets platter en bestrooi met zout, peper en bloem.
  • 2 Verhit 75 gram boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaasmedaillons per kant in 2-3 minuten goudbruin, zodat ze aan de binnenkant nog rosé zijn. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Voeg de ui en tijm toe aan het bakvet en fruit 3-4 minuten. Voeg een klontje boter, de appel en kerrie toe en breng op smaak met zout en peper. Bak nog circa 3 minuten en voeg dan blokjes koude boter toe.
  • 4 Leg de varkenshaasmedaillons eventueel aan een kant erbij om ze nog iets te verwarmen. Bestrooi met de peterselie. Lekker met aardappelpuree met mosterd en een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 41 gram