4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaasje in bladerdeeg

Varkenshaasje in bladerdeeg

ingrediënten


45 min
4 personen
125 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

125 gram olijventapenade

dit product is niet beschikbaar

125 gram tomatentapenade

dit product is niet beschikbaar

6 plakken serranoham

dit product is niet beschikbaar

6 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 varkenshaasjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailprikkers

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Vouw het dunne uiteinde van de varkenshaas dubbel en steek vast met een prikker. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het vlees in circa 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat afkoelen.
  • 2 Neem 2 stukken vershoudfolie en leg op elk stuk 3 plakken ham, elkaar iets overlappend. Bestrijk met de tapenade, maar laat aan de randen van de ham 1 cm vrij.
  • 3 Leg een varkenshaasje op de ham, verwijder de prikkers en rol het geheel met behulp van het folie strak op. Leg 10-12 minuten in de diepvries. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
  • 4 Rol het bladerdeeg uit en halveer het. Neem het vlees uit het folie en leg elk stuk vlees op een plak bladerdeeg. Bestrijk de deegranden met ei, rol de varkenshaasjes in het deeg en vouw of druk de deegranden dicht.
  • 5 Leg de deegpakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat, bestrijk ze met ei en strooi er wat (zee)zout over. Bak in het mid- den van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 6 Kook intussen de bloemkool en broccoli in circa 10 minuten beetgaar. Giet de groenten af en verdeel de mozzarella erover. Zet 10 minuten bij het vlees in de oven zodat de mozzarella smelt.
  • 7 Laat het vlees buiten de oven voor het aansnijden circa 5 minuten rusten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 49 gram